varasienresa.blogg.se

Sista dagen i Ubud och rabies-attack

Kategori: Allmänt

Hej!

Idag var det vår sista dag i Ubud, och eftersom vi redan avverkat nästan allt som finns att se här, så valde vi att slappa vid poolen fram till sent på eftermiddagen. När klockan slog 17:00 så beslutade vi oss för att åka till "elefant cave" som ligger cirka 7 minuters taxiresa från hotellet. Det var väldigt fint och underbar natur, men vi var eniga om att det inte var mer märkvärdigt än de andra templen som vi redan sett.

Dock så uppstod det en fruktansvärt obehaglig incident när vi var påväg tillbaka till taxin. Jag, Linnea och ett par från Tyskland gick gemensamt mot parkeringen och när vi kom till ett krön satt där en extremt aggressiv hund med skabb och förmodligen rabies. Den morrade och visade tänder så vi beslutade oss för att vänta ut den lite. Men plötsligt, så tog hunden sats och började springa rakt emot oss. Vi alla flydde som galningar, men så insåg jag att om jag inte försöker lugna ner den så kommer vi förmodligen alla fyra att bli bitna. Så jag ryckte upp en PET-flaskan jag hade i handen och vände mig om och började lunka baklänges, samtidigt som jag hyssjade och försökte med lugna drag att lugna ner den aggressiva hunden. Jag lyckades tillslut få den att lugna ner sig och vända tillbaka.

Lyckliga att vi hade klarat oss frågade jag en man som kom med bil om han ville köra oss tillbaka till parkeringen och gladeligen för en mindre summa så hade vi kommit tillbaka till vår taxi. Chockade men lyckliga.

Nu efterhand så inser man vad som hade kunnat hända och är glad att rädsla fick stå åt sidan för förnuftet denna gången.

Ha det bäst

Eric