varasienresa.blogg.se

Trötta ben

Kategori: Allmänt

Vilken motion vi får av att gå så mycket som vi gör! Gata upp och gata ner. Nu på kvällen är benen rejält trötta och det värker lite grann i både rygg, knän och fötter. För att underlätta trycket tog vi därför in på en massagestudio några timmar i eftermiddags. Vi började med 45 minuter rygg- och nackmassage (bästa vi fått någonsin!) och avslutade med 50 minuter fotmassage. Hur skönt och uppiggande som helst.

Därefter fikade vi och spelade kort på en uteservering precis intill den mysiga sjön. Trots storstadstempot finner både Eric och jag just denna plats väldigt rofylld.

I morse råkade vi åka förbi den svenska ambassaden och var tvungna att på tillbakavägen stanna till och ta några bilder. Häftigt! Sen kom vi även förbi "Leninparken" som är ett grönområde mitt i en korsning och där finns även en stor staty av den ryska kommunisten Vladimir Lenin. I samma område kunde vi även beskåda Ho Chi Minh-museet utifrån (lunchstängt) och det mausoleum där Vietnams förre ledare Ho Cho Minh ligger balsamerad. Det var tyvärr stängt för reparation hela oktober och november, så även denna byggnad fick vi stå utanför och titta på.

Nu ska vi bara ta det lugnt, kolla lite serier och läsa innan det blir dags att släcka lampan för ikväll. Imorgon besöker vi nog något mer museum och fortsätter att bara insupa Hanois atmosfär.

Puss och kram, Linnea

Svenska ambassadens fasad är klädd i bilder som påminner om den svenska naturen och andra typsika svenska saker som t ex polkagrisar och dalahästar. 
 
Lenin och Bornestav!
 
Ho Chi Minhs gravplats. Inte så pjåkig. 

KOMMENTARER:

  • Kattis säger:
    2014-10-21 | 17:08:12

    Fina bilder, så skönt med massage efter allt promenerande. Ni har det ju hur bra som helst. Kram

    Svar: Ja det har vi det verkligen! Det var helt underbart och man kände sig verkligen avslappnad efteråt! Kram
    Eric Bornestav

  • Anonym säger:
    2014-10-21 | 22:47:30

    Trötta ben-En hel massa upplevelser-Härligt!

    Förstår att det var välbehövligt med massage! ; -)
    Är den något mjukare jämfört med Thailands brottartag?

    Ha det allra bäst :-) Puss & Kram

    Svar: Ja eller i alla fall just denna massage var väldigt skönt. De kvinnorna som hade hand om oss kändes väldigt profissionella. Andra vi har gått till har klämt på fel ställen och inte varit direkt utbildade om hur kroppen fungerar. Kram 😊
    Eric Bornestav

  • mamma Birgitta säger:
    2014-10-21 | 22:49:54

    Anonym ovan = mamma Birgitta (den här gången :-))

  • p säger:
    2014-10-22 | 10:06:43

    Härliga ställen och trevligt med en fortfarande stående staty av Lenin, kul med Svenska ambassaden, inte så mäktig som i Washington, men fungerar. Härligt med lite motion.. börjar bli nedräkning för hemfärd, var nu rädda om Er och njut..från P

    Svar: Ja verkligen! Häftigt med Stalin, han har vad jag hittat på kartan minst två stycken parker uppnämnda efter sig! Ja det är snart dags för hemfärd. Både på gott och ont! Ha det grymt! Puss
    Eric Bornestav

Kommentera inlägget här: